PRP ve CGF tedavisi

PRP ve CGF tedavisi – Kendi kanınızdan gelen güç!

işinin kendi kanıyla iyileşmesine imkân veren PRP ve CGF tedavisi vücudumuzun hastalıkları iyileştirme potansiyelini kullanan yeni bir tedavi yöntemidir.

Kas-iskelet sistemi yaralanmaları ve hastalıklarının iyileşmesinde kullanılan bu tedaviyle diz kireçlenmesi, omuz ağrıları (kas sıkışmaları ve yırtıkları), dizdeki çapraz bağ yaralanmaları, eklem kireçlenmesi, tenisçi dirseği gibi inatçı dirsek ağrıları, topuk dikeni gibi birçok rahatsızlık tedavi edilebilmektedir.

 

PRP ve CGF nasıl elde edilir?
Hastadan alınan 8-10 cc kadar kan bu iş için özel olarak hazırlanmış tüplere alınarak çeşitli işlemlerden geçirilerek, iyileştirici faktörlerin  daha yoğun olduğu yaklaşık 2-4 cc lik bir kısmı enjektöre alınır ve sorunun olduğu bölgeye uygulanır. CGF işleminde ise değişken hızlarda santrifüj işlemi yapılarak daha fazla miktarda iyileştirici faktörlerin olduğu bölüm elde edilir.

PRP ve CGF nasıl uygulanır ?
Diz kireçlenmelerinde diz eklemi içine hastalığın şiddetine göre birer ay arayla 2 veya 3 kez uygulanır. Tenisçi dirseği, aşil tendiniti, omuz tendon yırtılmaları gibi durumlarda ise genellikle  2 enjeksiyon uygulanmaktadır.

 

PRP ve CGF uygulamasının yan etkisi var mıdır?
PRP ve CGF yönteminin ciddi  yan etkisi yoktur. Yalnızca yapıldığı bölgede geçici bir ağrı ve şişme yapabilir. Bu etki 1-2 gün içinde kendiliğinden geçer  bu dönemde doktorunuzun önereceği ağrı kesicileri kısa süre kullanabilirsiniz.

PRP ve CGF uygulamasında kitlerin ve santrifüj cihazının önemi nedir?

PRP ve CGF  tedavisinde başarıyı etkileyen en önemli konu kullanılan kitler ve santrifüj cihazının özellikleridir. Biz kliniğimizde yalnızca sağlık bakanlığından onaylı class IIb nin bir üstü class III  CE sertifikalı PRP kitlerini kullanıyoruz. Ayrıca açılır rotorlu santrifüj cihazı kullanarak, normal santrifüj cihazlarına göre% 30 daha fazla tedavi edici hücre sayısına ulaşmayı hedefliyoruz. Tüm PRP ve CGF uygulamalarımızı fizik tedavi polikliniğimizde hazır bulunan ultrasonografi cihazı eşliğinde gerçekleştirerek hasarlı eklem ve dokuya ulaşma başarımızı arttırmayı hedefliyoruz.